Eurocon 2011

Posted by on Čvn 25, 2011 in Stalo se | No Comments

Eurocon je název pro mezinárodní křesťanskou konferenci pořádanou církví Greater Grace World Outreach, která se koná každý rok na jaře v hlavním městě Maďarska – v Budapešti. Za touto událostí se sjíždí lidé z celého světa, aby mohli mít společenství se svými sourozenci v Kristu. Také  my se této úžasné akce účastníme :)

Hlavní mluvčí konference - pastor Thomas Schaller

Téma letošní konference bylo „Kristus – náš Velekněz“ s odkazem na verš Židům 4,14: „… máme mocného velekněze, který prošel nebesy, Ježíše, Syna Božího …“

Téma Euroconu 2011: Kristus - náš Velekněz

Konference trvá 5 dní. Každý den se všichni scházejí v budově, která patří naší partnerské církvi v Maďarsku. Od rána až do pozdních hodin si každý může vybrat z bohatého programu (papír s programem je k dostání na začátku konference), který se skládá z workshopů (krátká kázání na určité téma, např. manželství – poté následuje obvykle diskuze a možnost zeptat se na případné otázky). Hlavní událostí jsou dvě bohoslužby (ráno a večer). Jedna bohoslužba trvá přibližně dvě hodiny. Aktivní jedinci se mohou sejít už před začátkem do hlavního sálu na společnou modlitbu.

Církev

Poté následují společné chvály a následně promlouvá několik pastorů z Bible (kázání jsou vždy překládána z angličtiny do maďarštiny nebo naopak – ostatní účastníci, kteří neovládají ani jeden z těchto jazyků mohou obdržet sluchátka s překladem do své rodné řeči). Kdo překypuje energií až do pozdních hodin, může využít diskuzí, které pokračují v hlavním sále. Asi dvakrát za dobu konference mohou jít dobrovolníci také skupinově evangelizovat.

Přehlídka jednotlivých států

V tomto roce už konference proběhla a někteří z nás jsme se jí opět účastnili! Nemohli jsme se dočkat, až po roce uvidíme všechny naše přátele z ciziny a až se budeme moci nasytit z opravdu skvělých kázání! Z vlastní zkušenosti mohu říct, že tato akce ve mně každý rok zanechá hluboké stopy a vzbudí ve mě touhu mít čím dál osobnější vztah s Bohem.

I Azerbajdžánci nám zazpívali...

Následující konference proběhne opět na jaře v roce 2012. Pojeďte s námi! Nebudete litovat!

v

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.